روز ازدواج چه روزي است؟
اولين روز از ماه ذيالحجه كه داراي دو عيد مبارك قربان و غدير نيز است سالروز ازدواج زيباترين پيوند آسماني در جهان اسلام ميباشد كه نمونه تكرار نشدني در تاريخ ميباشد. در اين روز فرخنده، حضرت علي (ع) با برترين بانوي جهان پيمان عشق بست و خدا، والاترين فرستاده خويش را بر اين پيمان گواه گرفت. بركت ازدواج حضرت علي و حضرت زهرا، عمري به گستردگي آفتاب دارد، همچنان كه ياد و نام آن در تاريخ براي هميشه ماندگار شد. اين روز مبارك و خجسته به عنوان روز ازدواج نامگذاري شده است و روزي مبارك براي همه نوگاماني است كه دل به زندگي فاطمي دادهاند تا شادي خود را با خاطره هميشه روشن آن روز مبارك، پيوند زنند. ازدواج حضرت علي(ع) با حضرت فاطمه (س) به فرمان خداوند، از امتيازاتي است كه رسول اكرم (ص) بر آن مباهات ميكردند. در اين پيوند پر ميمنت، فرشتگان آسمان در سرور و شادماني و بهشتيان به زينت و زيور آراسته شده بودند.اين روز در تقويم رسمي امسال مصادف با 22 مرداد ماه ۱۳۹7 ميباشد.
ازدواج حضرت علي (ع) و حضرت زهرا (س)
هنگامي كه حضرت علي عليه السلام براي خواستگاري فاطمه عليهاالسلام رفت، پيامبر در خانه ام سلمه بود. حضرت علي عليه السلام در زد. ام سلمه پرسيد:كيست؟ قبل از پاسخ خواستگار، پيامبر دستور داد:«در را باز كن و بگو داخل شود. كسي پشت در است كه محبوب خدا و رسول است». حضرت علي عليه السلام وارد شد، سلام كرد و در حضور رسول خدا صلي الله عليه و آله نشست. چشمان خود را بر زمين دوخت. شرم از پيامبر (ص) مانع گفتن خواسته اش مي شد. پيامبر(ص) كه خود حضرت علي (ع) را بزرگ كرده و از روحيات او باخبر است، سكوت را شكست و فرمود:«ميبينم براي حاجتي اينجا آمدهاي. خواستهات را بر زبان آور و آنچه در دل داري بازگو كه خواستهات پيش من پذيرفته است».
حضرت علي (ع) با سخناني شيرين خواستهاش را چنين بازگو كرد:«پدر و مادرم فداي شما، وقتي خردسال بودم مرا از عمويتان ابوطالب و فاطمه بنت اسد گرفتيد. با غذاي خود و به اخلاق و منش خود بزرگم كرديد. نيكي و دلسوزي شما درباره من از پدر و مادرم بيشتر و بهتر بود. تربيت و هدايتم به دست شما بوده و شما اي رسول خدا به خدا سوگند ذخيره دنيا و آخرتم ميباشيد. اي رسول خدا! اكنون كه بزرگ شدهام، دوست دارم خانه و همسري داشته باشم تا در سايه انس با او، آرامش يابم. آمدهام تا دخترتان فاطمه را از شما خواستگاري كنم. آيا مرا مي پذيريد؟» چهره پيامبر چون گل شكفته شد. گويا انتظار اين لحظه را ميكشيد. خوشحال شد، ولي جواب قطعي را برعهده حضرت فاطمه (س) گذاشت.
پس از انجام خواستگاري و مراسم عقد وقت آن رسيد كه حضرت علي عليه السلام براي همسر گرامي خود اثاثي تهيه كند و زندگي مشترك خود را با دختر پيامبر (ص) آغاز كند. در آن زمان تمام دارايي حضرت علي عليه السلام منحصر به شمشير و زرهي بود كه ميتوانست به وسيله آنها در راه خدا جهاد كند و شتري نيز داشت كه با آن در باغستانهاي مدينه كار ميكرد و خود را از ميهماني انصار بي نياز ميساخت. پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله پذيرفت كه حضرت علي عليه السلام زره خود را بفروشد و به عنوان جزيي از مهريه فاطمه سلام الله عليها در اختيار پيامبر بگذارد.
زره به چهارصد درهم به فروش رفت. پيامبر قدري از آن را در اختيار بلال گذاشت تا براي حضرت زهرا (س) عطر بخرد و باقيمانده را به عمار ياسر و گروهي از ياران خود داد تا براي فاطمه (س) و علي (ع) لوازم منزل تهيه كنند. از صورت جهيزيه حضرت زهرا سلام الله عليها ميتوان به وضع زندگي بانوي بزرگوار اسلام به خوبي پي برد.
پيش از حضرت علي عليه السلام افرادي مانند ابوبكر و عمر آمادگي خود را براي ازدواج با دختر پيامبر (ص) اعلام كرده بودند و هر دو از پيامبر (ص) يك پاسخ شنيده بودند و آن اين كه درباره ازدواج حضرت زهرا (س) منتظر وحي الهي است.

همسرداري فاطمه زهرا (س)
سراسر زندگي مشترك امام علي عليه السلام و حضرت زهرا عليهاالسلام ، سرشار از مشقهاي نيكوست. مقام معظم رهبري، در تحليلي زيبا، از نقش حضرت زهرا عليهاالسلام در فعاليتهاي تأثيرگذار همسرش چنين ياد ميكنند: «در طول ده سالي كه پيامبر در مدينه بود، حدود نه سال، جنگهاي كوچك و بزرگي ذكر كردهاند (حدود شصت جنگ اتفاق افتاده)، در اغلب آنها اميرالمؤمنين هم بوده است. حالا شما ببينيد، او [حضرت زهرا عليهاالسلام ] خانمي است كه در خانه نشسته و شوهرش مرتب در جبهه است و اگر در جبهه نباشد، جبهه لنگ ميماند... از لحاظ زندگي هم وضع رو به راهي ندارند... در حالي كه دخترِ رهبر است، دختر پيامبر است، يك نوع احساس مسئوليت هم ميكند. ببينيد انسان چه روحيه قوياي بايد داشته باشد تا بتواند اين شوهر را تجهيز كند، دل او را از وسوسه اهل و عيال و گرفتاريهاي زندگي خالي كند، به او گرمي بدهد، بچهها را به آن خوبي تربيت كند... فاطمه زهرا عليهاالسلام اين گونه خانهداري، شوهرداري و كدبانويي كردند و اين طور محور زندگي فاميل ماندگار در تاريخ قرار گرفتند».
گروه مذهبي ستاره
- یکشنبه ۱۴ مرداد ۹۷ ۰۹:۰۵ ۱۵ بازديد
- ۰ نظر