ارتش

گزارشي از كارها و عملكرد شوراي فرهنگي و ديني

ارتش

وزي براي ارتش. حالا35 سالي مي شود كه ارتش جمهوري اسلامي ايران يك روز از تقويم رسمي كشور را به نام خود مي بيند. روزي كه براي اولين بار به فاصله حدود 2 ماه پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران، توسط امام خميني(ره) به نام ارتش نام گذاري شد تا پاسخي مناسب باشد به وفاداري ارتشيان به آرمانهاي انقلاب اسلامي. اما چه شد كه 29 فروردين به نام ارتش نام گذاري شد؟

از 19 بهمن 57 و ديدار همافران نيروي هوايي ارتش با امام خميني(ره) ارتشي ها با سرعت بيشتري به انقلاب اسلامي پيوستند و پس از پيروزي انقلاب اسلامي، از همان اولين روز ، كار خود را براي دفاع از انقلاب اسلامي ايران شروع كردند.اولين درگيري و نا آرامي در منطقه تركمن صحرا و در نزديك مرزهاي شوروي(سابق) توسط گروهكهاي چپ و مزدوران استكبار با هدف خودمختاري منطقه آغاز شد كه با اعزام يگاني از كاركنان داوطلب نيروي زميني ارتش سركوب شد. ارتش به سراغ كنترل ناآرامي هاي ساير مناطق مثل كردستان و آذربايجان غربي رفت. همزمان جنگ رواني عليه ارتش در داخل و خارج كشور به راه افتاده بود و به دنبال آن بود تا ارتش را يك نيروي ضد مردمي و عامل امپرياليسم معرفي كند كه همچنان سركوب مردم را ادامه مي داد و بايستي منحل مي شد و جاي خود را با يك ارتش خلقي يا بي طبقه توحيدي عوض مي كرد .
 
همين جوسازي ها سبب شد تا شهيد سپهبد ولي الله قرني اولين رييس ستاد مشترك ارتش در نامه اي استعفاي خود در روزهاي اول فروردين 1358 را به امام خميني (ره) تقديم كند. شهيد قرني در استعفاي خود با شكايت از اقدامات ضد انقلاب و دشمنان خارجي و دخالت هاي بيجا در امور ارتشچنين نوشته بود: «معاون نخست وزير انقلاب كه خود را واضع مقررات و مالك الرقاب مي داند بدون آنكه بداند ارتش چه موقعيت و چه امكاناتي دارد و متأسفانه بدون اينكه حتي اينجانب را طرف مشورت قرار دهد هر روز دستوراتي صادر مي نمايد كه ارتش بايستي شاهد لطمه اي ديگر بر روحيات افسران و افراد خود و افتادن مقداري سلاح و مهمات و مال و منال به دست افراد ناصالح و وابسته به خارجيان باشد و... وزير دفاع بدون مشورت و نظر خواهي از اينجانب و خارج از وظايف خود مي رود و از راديو و تلويزيون و مطبوعات نسنجيده مي گويد كه سربازان فروردين مرخص و بالنتيجه تعداد معدودي كه از ارتش با خون دل به سربازخانه ها كشانده بود، نگهداري سربازخانه ها را رها كرده و به موطن خود مي روند و شب هنگام عناصر توده اي وابسته به سياستهاي خارجي با كاميونها به سربازخانه ها مي روند و باقيمانده اسلحه و مهمات را بار كرده و به خارج از شهر مي برند... دولت بدون مشورت با ارتش و آگاه ترين مرجع ارزيابي كردستان، نمايندگاني را به آن صفحات مي فرستند كه با ورود آنها و اولين سخن پراكني كه مي كنند مردم را به پادگان مهاباد ريخته و غارت مي كنند و در جلوي همين هيأت فرماندة پادگان را گلوله باران مي كنند«...
 
كمتر از يك ماه بعد، سپهبد قرني توسط گروهك فرقان ترور شد و به شهادت رسيد تا علاوه بر آثار جنگ رواني سنگيني كه بطور مستقيم و غير مستقيم توسط دشمنان خارجي، طيف ضدانقلاب، منافقين، حزب توده و عناصر نا آگاه در ارتش جريان داشت، بي انضباطي، سستي و عدم تمكين از فرماندهان نيز به مشكلات ارتش اضافه شود. مشكلات فراوان ارتش سبب شد تا فرماندهان وقت ارتش جمهوري اسلامي ايران با درخواست وقت ملاقات از امام خميني(ره) براي بيرون رفتن از اين وضعيت چاره انديشي كنند و از امام (ره) بخواهند ايشان فرماندهي خود بر كل نيروهاي مسلح را مجدداً اعلام نمايند. تا با استفاده از اين حكم حكومتي قوام و انضباط بر ارتش برگردد. امام خميني نيز (ره) با صدور پيامي تاريخي در تاريخ 29 فروردين سال 58 خطاب به ملت ، سنگ بناي روز ارتش را گذاشتند. دربخشي از پيام امام خميني(ره) آمده بود:
 
»روز چهارشنبه 29 فروردين روز ارتش اعلام مى‏شود. ارتش محترم در اين روز در شهرستانهاى بزرگ با ساز و برگ به رژه بپردازند و پشتيبانى خود را از جمهورى اسلامى و ملت بزرگ ايران و حضور خود را براى فداكارى در راه استقلال و حفظ مرزهاى كشور اعلام نمايند.
 
ملت ايران موظفند از ارتش اسلامى استقبال كنند و احترام برادرانه از آنان نمايند. اكنون ارتش در خدمت ملت و اسلام است و ارتش اسلامى است، و ملت شريف لازم است آن را به اين سِمت رسماً بشناسند و پشتيبانى خود را از آن اعلام نمايند. اكنون مخالفت با ارتش اسلامى كه حافظ استقلال و نگهبان مرزهاى آن است جايز نيست. ما و شما و ارتش، برادرانه بايد براى حفظ و امنيت كشورمان كوشش كنيم و به شرارت اشرار و اختلال مفسدان خاتمه دهيم«.
 
امام خميني(ره) در بخش هاي ديگر پيام خود نيز مشكلات ديگر پيش روي ارتش را نيز مورد توجه قرار دادند تا توطئه هاي داخلي و خارجي عليه ارتش جمهوري اسلامي ايران را نقش بر آب كنند.

از آن تاريخ به بعد هرسال در سالگرد صدور اين پيام، روز ارتش در سراسر كشور جشن گرفته مي شود و ارتش در شهرهاي مختلف به رژه و نمايش قدرت مي پردازد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.